2014. november 23., vasárnap

Legendás ganoderma

A hegy és a tengerek könyve (háborús időszak, i.e. 476-221.)

A történet, amely számos változtatáson esett át, végül egy fiatal hercegnőtől eredezteti a linghzit. Yan császárnak volt egy Yao nevű lánya, aki nagyon okos és szép volt. Fiatalon kellett meghalnia, még mielőtt férjhez mehetett volna, ezért a lelke felszállt a Yao-hegyre. Közvetlenül a halála után kinőtt egy csodálatos, formás, élénk színű növény. Az emberek úgy hitték, hogy a ganoderma Yao Ji reinkarnációja.


A legendás ganodermaNyolc tündér átkel a tengeren

Ez egy ősi történet, amely évezredek óta élő híres mítosz: nyolc tündérről szól. Azt mesélték, hogy réges régen élt nyolc tündér, akik nagyon szerették az embereket. Azonban elterjedtek a betegségek, és a tündéreknek nem volt elég erejük ahhoz, hogy mindenkit meggyógyítsanak.


A tündérek hallottak egy történetet egy Penglai nevű szigetről, ahol bőségesen nőtt a ganoderma. A ganoderma varázsnövény, de a tündérek országában csak kevés nőtt belőle, ezért eldöntötték, hogy elmennek erre a mágikus helyre, hogy ganodermát gyűjtsenek.

Végül megérkeztek Laoshanra, a Keleti-tengerre. Kemény csatába keveredtek a Sárkánykirállyal. A Sárkánykirály őrizte a tengert, hogy senki ne kelhessen át rajta. A sárkány minden természetfeletti erejét bevetette, hogy visszaszorítsa a tündéreket az országukba, még hegymagasságú hullámokkal is támadott ennek érdekében. A nyolc tündér azonban visszatámadt. Eltökélten indultak útnak, és hogy segítsenek az embereken, megmutatták különleges képességeiket és erejüket, hogy legyőzzék a Sárkánykirályt. Végül a jó legyőzte a rosszat, és a tündérek folytatták útjukat kelet felé a Penglai-szigetre.


A Penglai szigeten bőségesen találtak ganodermát, és összeszedtek annyit, amennyit csak tudtak. Elégedetten tértek vissza hazájukba, ahol sok beteg embert meggyógyítottak.Az egyik tündér, Lan Caihe virággal és lingzhivel teli kosárral a kezében


A fehér kígyó legendája

Ez a történet Fehér Hölgy és férje, Xu Xian szerelmét meséli el. A csónak fesztivál idején Fehér Hölgy állapotos volt és - hogy megóvja a gonosz szellemektől - Xu Xian óborba kevert arzénszulfiddal itatta meg, amiről úgy tartották, hogy távol tartja a gonosz szellemeket és jót tesz a terhes asszonyoknak. Sajnos a bor kígyóvá változtatta Fehér Hölgyet, a történtek pedig annyira megviselték Xu Xiant, hogy ágynak esett és meghalt.

Később a szer hatása elmúlt, Fehér Hölgy visszanyerte emberi alakját, de nagy fájdalmára megtudta, hogy Xu Xian meghalt. A feleség tudta, hogy egy mennyei növény, a csillogó ganoderma, amely csak a Kunlun-hegységben található, életre kelthetné urát


Fehér Hölgy megküzdött a fehér daruval és a ganodermát őrző mennyei őrökkel. Már vesztésre állt, mikor a Keleti Vég Halhatatlanjának hangja azt parancsolta, hogy fejezzék be a harcot.  Ekkor Fehér Hölgy elmesélte történetét, az isten pedig, akit meghatott a nő őszintesége és kitartása, neki ajándékozta a ganodermát.

A feleség visszatért a falujába, apró darabokra zúzta a ganodermát, megetette Xu Xiannal, aki hamarosan visszatért az életbe.

Forrás: http://www.herbanext.com/Lingzhi-Legend-of-the-White-Snake

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése