2014. október 3., péntek

"Tudtam, tudtam, csak nem sejtettem!"

Sylvester Stallone szállóigévé vált mondatát azon helyzetekre szoktam alkalmazni, amikor valami tény, esemény (bármi) teljesen nyilvánvaló, ott van a szemem előtt, és egy nap mégis rácsodálkozok, mert akkor hasít belém - ki tudja miért és mitől? - a felismerés.

Szóval sajnos egyáltalán nem vicces a téma, aminek kapcsán ezt a fajta "megvilágosodást" ma átéltem.
A hétfő esti webkonferencián ismét szó volt arról, hogy mennyire egészségtelenül élünk, milyen keveset mozgunk és egyáltalán, hogy miket eszünk.
Ennek kapcsán az előadó megemlítette a Gödöllői Agrártudományi Egyetem egyik tanulmányát, mely szerint hihetetlen mértékben "kiüresedtek" a gyümölcsök és zöldségek. Érteni kell ezalatt azt, hogy a vitaminoknak, ásványi elemeknek, nyomelemeknek ma már csak töredéke található meg kedvenc élelmiszereinkben, mint az 1970-es években. Viszont hatalmas méretekben megnövekedett bennük a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok stb. vegyi anyagok tartalma.

Íme egy kis szemléltetés:
(Az adatok - mint Önök is látják - nem tegnapiak, de én nem gondolom, hogy azóta megfordult volna ez a folyamat. Sajnos.)


És bekerült a szótárunkba egy új kifejezés: a minőségi éhezés. Rengeteget eszünk, viszont a szervezetünk nem kapja meg a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Persze emiatt nem érezzük túl jól magunkat a bőrünkben, csökken a teljesítményünk, stresszesebbé válunk, és szép sorban megjelennek a különböző betegségek.

Tudom, hogy ezeket Önök is tudják. Én is tudtam. Most viszont rádöbbentem!

És ilyenkor jön a következő kérdés: Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Logikusnak tűnik, hogy valamilyen módon pótolni kell azt, amihez elődeink valóban a mindennapi ételükkel jutottak hozzá.Igen, de egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen készítményekkel próbáljuk ezt a hiányt megszüntetni!
Nem hiszem - bár abszolút laikus vagyok -, hogy túl jót tennénk magunknak, ha szintetikusan előállított vagy  természetes anyagokat csak nyomokban tartalmazó készítményekkel próbálnánk helyreállítani szervezetünkben a felborult egyensúlyt.

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már jóval a mai "Tudtam, tudtam, csak nem sejtettem!" előtt rátaláltam a DXN étrend kiegészítőire. Konkrétan szedem egy ideje a GL-t és/vagy az RG-t, a Spirulinát, alkalmanként "bekapok egy kupica" Morinzhit. És igen, sokkal jobban vagyok, mint azelőtt voltam.

És hogy miért merem másoknak is jó szívvel, jó lelkiismerettel ajánlani a saját kedvező tapasztalataimon kívül?

Mert:

 - Az egész  folyamatot - a termesztést, a feldolgozást és a marketinget - egyedül a vállalat végzi, szigorú           minőségellenőrzés mellett.
 - Bio termesztés: természetes anyagokat - úgy, mint rizspelyvát és fűrészport - használnak, rovarölőszerek     és szteroidok nélkül, odafigyelve a levegő és víz tisztaságára is.
 - A kutatás és fejlesztés a DXN küldetése, hogy biztosítsa a csúcsminőségű termékek gyártását. Ez a DXN    közös erőfeszítése a kutatás fejlesztésében oda vezetett, hogy a vállalat termékei megfelelnek a                  legmagasabb nemzetközi szabványnak és annyira természetes eredetűek, amennyire csak lehetnek.
 - Elsődleges fontosságúnak tekinti a környezetbarát gyakorlatot és emberi egészséget a gyártás minden    fázisában.

Érdemes elolvasni a forrásokat is: http://farmos.dxn.hu/dxn
                                                        https://www.google.hu/#safe=active&q=g%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91i+agr%C3%A1rtudom%C3%A1nyi +egyetem+t%C3%A1panyag
                                   http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/agrar-uzlet-2/veszesen-pusztul-a-termofold/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése