2013. október 20., vasárnap

Dióhéjban a savtalanítás alaplépéseirőlHosszabb időn át szükségünk van étrend-kiegészítőkre is.
A test többnyire évtizedekig tartó túlsavasodása után már nem elég az, ha a táplálkozás terén átállunk a bázisképző élelmiszerekre, például a gyümölcsre, a zöldségre és a burgonyára. Hosszabb időn át szükségünk van étrend-kiegészítőkre is, elsősorban azért, hogy lehetővé tegyük a test ásványianyag-készleteinek újraépülését.


A mély lélegzetvétel is savtalanítja a testet, ahogy a táplálék gondos megrágása és a nyállal való alapos elegyítése is fokozza annak lúgosodását.


  A legtöbb sav az élelmiszerek, elsősorban a túl sok fehérje révén jön létre. Ha az ember idősebb korban fehérjében szegényen táplálkozik, azzal jelentősen meghosszabbítja az életét. Hogy kimossuk a belekből, sejtekből stb. a salakanyagokat és a savakat, mindennap, lehetőleg már reggel „el kell árasztanunk" a szervezetet bázisokkal.

A test acidózisa a rák kialakulásának alapja is, amelynek mindig elsavasodott közegre van szüksége. Az arthrosis sem feltétlenül öregkori tünet, csak időskorban gyakrabban jelentkezik, mert a porcok különösen sok bázist tartalmaznak, és belőlük vonja el a test, ha túlsavasodott. Így valami kristályos „smirgli" marad belőlük, amely elkoptatja az ízületeket.

Az alapos savtalanítás végül lelki és testi egészséghez vezet.

 A bőrön keresztül zajló megtisztulás érdekében ajánlott a legalább kétórás időtartamú fürdő („kilúgozó fürdő") - a fürdővíz pH-értékét szódabikarbóna segítségével állíthatjuk be 8,5-re. Megelőzhetjük a migrénrohamokat és a szénanátha tüneteit, ha az első tünetek jelentkezésénél vagy előtte egy pohár meleg, illetve forró vízben (nem ásványvízben) feloldva beveszünk egy púpozott teáskanál szódabikarbónát.

Mindenfajta savtalanításnál ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, hogy a szervezetből ki tudjuk  mosni a feloldott savakat. Ha a vizelet továbbra is savas kémhatású marad, pedig mi savtalanító szereket vettünk be, akkor nem volt elegendő a mennyiség.


Ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre

A sav-bázis egyensúly helyreállítása döntő lépés lehet azon az úton, amely az egészséghez és vitalitáshoz, így az életörömhöz vezet. Mert a sav-bázis egyensúly az egész szervezet minden funkciójának alapja.
A fokozódó elsalakosodás miatt egyre nehézkesebbé válik az egyes sejtek ellátása. A szervezet a vérnyomás növelésével próbál javítani a helyzeten, hogy ellensúlyozza az erek nehezebb átjárhatóságát. Ha ilyenkor csak vérnyomáscsökkentőt szedünk, csökken ugyan a vérnyomás, de ez csak ront a helyzeten.

A túlsavasodás a karrier egyik legnagyobb akadálya is, mert az egyensúly felborulása miatt veszítünk a kitartásunkból, kevésbé tudjuk kompenzálni a stresszt, és állandó agresszivitással küzdünk.
A túlsavasodásban szenvedő ember nem tud megnyugodni, állandóan felajzottnak és így túlterheltnek
érzi magát. Mindez azonban elmúlik, amint rendszeresen bőséges mennyiségű bázissal segítünk a testünknek.

Az egyensúly felborulása miatt állandóan túlterheltnek érezzük magunkat

(Részlet Kurt Tepperwein: Savtalanítás - A fiatalság forrása c. könyvéből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése