2013. augusztus 14., szerda

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." /Hippokratész/

"Minden bosszúság, mindenfajta stressz, minden nem természetes táplálék, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk „bankszámlájából", míg már csak a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna... Ezzel ugyanakkor a betegségek és a szenvedés alapjait is megteremtjük. Az a legszebb az egészben, hogy bármikor leállíthatjuk és visszafordíthatjuk ezt a folyamatot. Örvendetes dolog egészségben és erőben sokáig élni, ajándék, mellyel bármikor meglephetjük magunkat. Nem kíván nagyobb erőfeszítéseket, és mindenkinél ugyanahhoz az örvendetes eredményhez vezet: jóval hosszabb ideig megőrizzük fiatalságunkat, és öregkorunkig egészségesek és erősek maradunk.

Számtalan betegség létezik, a kiváltó ok azonban mindig ugyanaz: a természetellenes, az életnek nem megfelelő életmód. Rossz az életmódunk, ha nem vagyunk egészségesek, és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. A természetellenes életmódnak két oka lehet: tudatlanság és hanyagság. Mindkettő bármikor megszüntethető. És a belátás az egyetlen hatékony orvosság. Sokan azonban orvosságot szednek a fájdalom ellen, és ha a fájdalom elmúlik, azt képzelik, hogy egészségesek.

Sokan azonban orvosságot szednek a fájdalom ellen, és ha a fájdalom elmúlik, azt képzelik, hogy egészségesek.


A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése minden terápia alapja. Ez elsősorban természetes, bázisokban gazdag táplálkozással valósítható meg. Mindenki az erdők kihalásáról és a savas esőkről beszél. De azok a káros anyagok, amelyek kipusztítják erdeinket, szétrombolják egészségünket is. Először az erdő pusztul el, azután az ember. A savas eső savas talajt eredményez, a savas táplálék pedig túlsavasodásban szenvedő embereket. Az emberi test természetellenes túlsavasodása ugyanakkor korai megbetegedésekhez és idő előtti öregedéshez vezet."

"Előbb vagy utóbb mindannyiunknak foglalkoznia kell az egészségével.Minél hamarabb elkezdjük ezt, annál meglepőbb és nagyszerűbb eredményeket érhetünk el. Bár kétségtelenül fontos, hogy minél hamarabb foglalkozni kezdjünk ezzel a témával, egy nyolcvanéves ember is jelentősen javíthat az egészségi állapotán akár néhány óra alatt."

"Amit naponta teszünk, az határozza meg, hogy hogyan és mennyi ideig fogunk élni!"

(Részletek Kurt Tepperwein: Savtalanítás - A fiatalság forrása c. könyvéből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése