2013. július 26., péntek

DXN Morinzhi

Morinzhi
DXN Morinzhi


A DXN Morinzhi az egyre ismertebb Noni gyümölcsből (Morinda citrifolia) és szudáni hibiszkuszból (Hibiscus sabdariffa) készül. Szigorú felügyelet mellett kerül feldolgozásra, hogy az összes értékes összetevőjét megőrizze. Élvezze Ön és családja is a Morinzhi egzotikus ízét és értékes összetevőinek hatását.


A Noni rövid története:
A Noni Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni térség országaiban széles körben ismert és elismert gyümölcs, melyet táplálkozási, egészség megőrzési és gyógyászati céllal használtak.
Az ősi Hawaiion a Noni kérgéből és gyökeréből sárga és vörös festéket nyertek, melyet színezékként használtak. Az éretlen gyümölcs éhínség idején táplálékforrásként szolgált. Gyógyítás céljára az éretlen Noni gyümölcsöt sóval összetörték, és a keveréket mély sebekre vagy csonttörésekre helyezték. Az érett gyümölcsöt tapaszként horzsolásokra, kelésekre és sebekre használták. A gyümölcs levét rovarirtóként, és a haj tetvektől való megtisztítására alkalmazták.
Hawaii-on kívül Indiában, Malajziában, a történelmi Indokínában használták.

A Noni főbb élettani hatásai:
baktérium ölő (antibakteriális)
vírusellenes (antivirális)
féreg- és parazita ellenes
fájdalomcsillapító
immunvédekezést fokozó (immunmoduláns)
gyulladáscsökkentő
tumorgátló
koleszterinszint csökkentő
vérnyomáscsökkentő

A szudáni hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) Közép-Afrikában, első sorban Szudánban honos, egyéves, rövidnappalos növény, melyet Carcade (kárkádé), Roselle (rozella) néven is ismernek.

A hibiszkusz főként az elvirágzás után gyűjtött húsos csészelevelei miatt értékes növény.

A hibiszkuszt salaktalanító és roboráló hatású teák alkotórészeként a szervezet salaktalanítására és légúti megbetegedéseknél a szükséges napi folyadékbevitel (illetve vitamin és ásványi anyagok) biztosítására használják.
Önmagában vagy gyümölcsökkel (pl. csipkebogyóval, bodzabogyó, fekete ribizli bogyó) együtt élvezeti teák összetevőjeként is alkalmazzák. Az élelmiszeriparban színanyagként is használatos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése